15. April 2018

Underholdende og målrik festfotball

Damelaget har startet 2. divisjon avdeling 4 med et smell! Terminlisten har gitt FKF to hjemmekamper mot nabo Fana og nyopprykkede Staal Jørpeland. På papiret skal dette være motstand som er et hakk under våre damer i lilla.

Målfest i åpningskampen
En seriestart kan fjerne denne forskjellen og gi ekstra ordinære prestasjoner fra underdogen. Fana kom til Varden i 1. runde og overrasket med å ta en tidlig ledelse etter bare noen minutter spill. Etter den tidlige kalddusjen har damene ikke sett seg tilbake. Det har til sammen blitt 9 mål på disse to kampene. Mot Fana ble det til slutt 4-1 seier hvor flere av debutantene markerte seg. Malin Hellebø Larsen ordnet for balanse i regnskapet med mål i debuten. Ine Wedaa ville ikke være noe dårligere og banket like godt inn to perler i krysset, en rett før pause og den andre like etter. FKF styrte kampen og halvveis i 2 omgang tok Martine Hauge Kjølholdt ballen og raidet ned langs høyrekanten. Hun kjørte slalåm gjennom Fana forsvaret og sørget for 4-1 seier i åpningskampen.

Smultring og bursdagsfest
I 2. serierunde ventet det nok en hjemmekamp og denne gangen var det Staal Jørpeland som kom på besøk. Kampen som ble spilt i nydelig bergensvær ble en tøff batalje fra start. Gjestene kom med fysikk og dueller som gjorde at FKF først måtte vinne duellene før finspillet ble servert. Malin Lie sørget for at det stod 1-0 til pause. Staal hadde ikke noen store sjanser mot FKF buret og 2. divisjons beste keeper, Hilde Romfo Vebenstad, fikk en rolig dag på jobb. Etter pausen tok kaptein og jubilant Tonje Sundsbak Christiansen ansvar. Christiansen hamret til med en nydelig volley som kan rammes inn og henges opp på veggen på Varden. – Det er selvfølgelig gøy å få uttelling når man prøver, men det viktigste er prestasjonen til laget og at vi leverer en god prestasjon sammen. 5 mål, ingen baklengs og 3 poeng er veldig bra sier en ydmyk og smilende kaptein etter kampen.

Resten av kampen tilhører de lilla fra “Dalen”. Malin Hellebø Larsen og Malin Lie ornder nummer 3 og 4. Før stjernespiss Ine Wedaa igjen dukker opp og sørger for 5-0 seier. En sterk lagseier mot en nyopprykket Staal Jørpeland som sørget for at jubilantene Tonje og Maren fikk en perfekt bursdagspresang.

Ut på reise
Med dette har damelaget hele 9 mål på de to første kampene. Nå venter det to bortekamper mot Arna-Bjørnar 2 (22.04) og Hinna (28.04) før Kaupanger (01.05) kommer på besøk i NM.
En god start har gitt damene et godt grunnlag for noen viktige uker fremover.

Fotografi: Sissel K. Lenvik (Fra venstre: Maren Nilsen, Tonje S. Christiansen, Malin Lie, Malin H. Larsen og Ine Wedaa)
Av: Marius E. Pedersen