20. February 2019

Spennende treningskamper for A-laget herrer – møter Åsane lørdag 23.februar

Her ser du oversikten for herrelaget. Frem mot sesongstart møter A-laget følgende motstandere:

Lørdag 23. feb: Åsane 11.30 (Vestlandshallen)

Lørdag 16. mars: Lysekloster (Lysekloster)

Lørdag 23. mars: Sotra (Sotrahallen)

Lørdag 6. april: Sogndal 2 (Varden kunstgress)

Vi har tatt en prat med Hiep for å få vite mer om hva som ligger til grunn for de lagene A-laget velger å spille treningskamper mot:

– Det er flere grunner til at vi velger å avtale kamper mot nettopp disse lagene. Til nå har vi spilt mot Lyngbø, Sandviken, Brann 2 og Os, fire lag med en spillestil der man ønsker å være proaktive, dvs kontrollere kamper med ball. Altså ikke ulikt oss, forklarer Hiep.

I januar og februar har han fokusert på hvordan laget skal fremstå i etablert angrep og i overgangene angrep-forsvar.
– Dermed er det god trening å møte lag som ønsker det samme som oss. Dessuten er nivået på lagene, spesielt Lyngbø og Sandviken passelig med tanke på at vi kommer fra en lengre ferie og at det er tidlig på året. Dessuten gir det større sjanse for mestringsfølelse ved å møte antatt svakere lag. I tillegg kort reisevei og gode baneforhold viktige kriterier når vi velger motstandere, forklarer Hiep.

Etablert forsvar
I februar-mars skal han jobbe med etablert forsvar og overgang forsvar-angrep. Da ser A-laget etter motstandere som gir et annet kampbilde:

– Et kampbilde der vi ikke nødvendigvis har like mye ball. Etablert forsvar er litt enklere å beherske enn etablert angrep, derfor ønsker vi sterkest mulig motstand her slik at vi får testet oss skikkelig blant annet på forflytning og samhandling. De neste ukene møter vi derfor Åsane, Lysekloster og Sotra.

I generalprøven 6. april ønsker Hiep å matche et gjennomsnittlig tredjedivisjonslag som vil A-laget en god pekepinn på
hvor gjengen står. Han mener Sogndal 2 en perfekt motstander før det braker løs.
– Hva har dere jobbet eksplisitt med nå etter nyttår?
Etablert angrep
– Uten å gå i detalj, jobber vi altså med alle fasene i spillet gjennom hele året. I januar-februar har vi fokusert på etablert angrep og overgang A-F. I februar-mars skal vi jobbe med etablert forsvar og overgang F-A. Slik går syklusene gjennom året, også i sesong. Sånn sett er det ikke noe spesielt vi gjør fordi det er sesongoppkjøring.
Hiep mener at norsk sesongoppkjøring alltid har hatt et ekstremt fokus på fysikk/kondisjon/løpskraft.
– Vi i FKF er for eksempel ikke ute etter noen fysisk formtopp til sesongstart. Det viktigste for oss er samhandling, å
forbedre den non-verbale kommunikasjonen på banen. Da bruker vi mest mulig tid på å spille fotball. Fotballkondisjonen (kondisjon i fotballkontekst) kommer som en følge av det, forklarer Hiep.

Dette er status for A-lagsstallen nå frem mot kommende sesong:

Vi har 18 spillere på kontrakt i tillegg til 3-4 juniorer som hospiterer på jevnlig basis. Av nye spillere finner vi for mange litt ukjente navn som Sebastian Brudvik og Håvard Foldnes. To unge gutter med enormt potensial, som kanskje blir å se i toppfotballen om få år. Ronny Rojas og Ivar Mykkeltvedt er kanskje ikke like ukjente i lokalfotballen, men dette er også spillere med store ambisjoner som kommer til å bidra godt for oss, sier Hiep.

Fem forsvinner ut

I tillegg signerte som kjent Erik Huseklepp for oss i januar. Disse spillerne erstatter altså Kjetil Kalve, Kristoffer Valsvik, Simen Hopsdal, Kaspar Bergset og Thor Kristian Økland, som alle har søkt lykken på et høyere nivå, i tillegg til Daniel Campos som nylig gikk til Sandviken.

– Dessuten har vi Patricio Rojas og Christian Heimark på trening som vi forsøker å hjelpe tilbake i kampform etter alvorlige
langtidsskader. Om de klarer å komme tilbake til nivået de hadde tidligere i løpet av 2019 gjenstår å se.