30. January 2018

Lokale unggutter tilbake på Varden

2 lokale og kjente fjes er tilbake på Varden. Joachim Hatland (bilde, til høyre) og Petter Ingebrigtsen signerer for FKF. Joachim er oppvokst noen steinkast unna Varden Amfi og har brukt alle sine barne- og ungdomsår på anlegget. Petter er oppvokst på Melkeplassen og har i sine yngre år spilt for klubben på Varden. Etter noen år i andre lokale klubber så var det nå tid for å vende hjem igjen. – Det var rett tid for meg å komme tilbake på. Jeg synes det er en fin gruppe med gode verdier og gleder meg til å spille her igjen.

Petter har i en lengre periode vært på vei til FKF og nå kunne man endelig få gjennomført overgangen. – Det har vært en lengre prosess som startet allerede i fjor sommer. Jeg har flyttet tilbake i området og det var helt naturlig for meg å søke hit, så det var aldri noen tvil egentlig om at det passet best sportslig og personlig for meg her.

En spillestil som kler meg
For begge to har det vært avgjørende å komme tilbake til Varden, men en ekstra faktor har vært vår nye hovedtrener Hiep Tran og det han står for; – Å kunne jobbe med Hiep har selvfølgelig vært en bonus siden jeg kjenner han godt fra før og har jobbet med han. Jeg vet hvordan han jobber og liker hans filosofi, men jeg valgte FKF før Hiep var et tema, sier Petter.

– Det var rett tidspunkt for meg også, men det er jo en kombinasjon av å fortsette og jobbe med Hiep, men også å komme tilbake til barndomsklubben. Det er et veldig spennende prosjekt som klubben har på gang og jeg vil være en del av det. I tillegg passer Hiep sin spillestil meg veldig godt. Han står for en spillende stil og jeg liker at laget skal bruke ballen, konstaterer Joachim.

En sammensveiset gjeng
Etter å ha startet oppkjøringen med mange nøye planlagte treninger og et godt opplegg har gruppen satt seg. – Å komme inn i denne gruppen er veldig lett og det er gøy å være her. Vi er mange som kjenner hverandre godt og har spilt sammen tidligere. Å være en del av denne gruppen har vært viktig for valget mitt, sier Joachim.

Valsvik signerer
Den ambisiøse sogningen Kristoffer Valsvik (bilde, til venstre) kommer som de to andre fra Varegg og ser frem mot nye utfordringer i den lilla drakten. – Hovedgrunnen var jo at jeg har hatt Hiep som trener tidligere og jeg liker måten han ønsker å spille og gjøre ting på, samtidig så ser jeg at klubben satser på opprykk. Da følte jeg det var et helt naturlig valg å gå til Fyllingsdalen. Det er et profesjonelt opplegg her og jeg føler at jeg kan utvikle meg videre som spiller, men målet er selvfølgelig å rykke opp og lykkes med klubben.

Det er tydelig at Hiep sin måte å følge opp hver enkelt spiller og tilrettelegge for at gruppen og spillerne skal lykkes har vært sentral. – Han har klare rammer for hvilke oppgaver en har og hva man skal oppnå. Innenfor disse rammene er det gode forutsetninger for å utvikle seg og Hiep er veldig god på å veilede og gi deg muligheten for å bli en bedre spiller.

Kristoffer er en atletisk og moderne fotballspiller som vil bidra med masse kvalitet på Varden. I tillegg er han ambisiøs og klar på hva han vil oppnå. – Jeg ønsker å spille på høyest mulig nivå før jeg gir meg.

Fotografi: Marius E. Pedersen
Av: Marius E. Pedersen