23. September 2018

Knusende seier ga NM-bronse til FKF J13

Lyn ble slått 5-2 etter en overbevisende forestilling. Kanskje var det tidligere håndballstjerne Kjersti Grini som tente vinnerlysten….

FKF-jentene var overlegen i kampen om NM-bronsen i Adidas cup i Gjøvik. Fast bestemt på å slå tilbake etter semifinaletapet og en svak kamp mot Skeid på lørdag, feide jentene over Lyn. Drømmeåpning etter 2 minutter, corner og Melany putter til 1-0.

Lyn løper mye i mellom

Laget spiller godt, mer ro i laget og godt pasningsspill. Hovedstadslaget er periodevis bra, men blir tidvis løpende mye i mellom.

2-0 kommer etter innkast, 13 minutter ut i kampen. Kvittert ut av Sofie. Synne H. setter ballen i mål via keeper 3-0. Presset fortsetter, Tomine gjør 4-0, det resultatet står til pause.

– Fin lærdom

I andre omgang fortsetter FKF-jentene å kjøre på. Lyn slipper til innimellom, et stolpeskudd og utligning til 4-1. Bra Lyn periode og spillet veksler frem og tilbake før Sofie setter den berømte spikeren i Lyn-kisten – 5-1.

32 minutter ut i andre omgang får Lyn frispark på 16-meter’en og reduserer til 5-2. Et kjemperesultat, og kanskje var FKF-jentene det sterkeste laget i turneringen, om en tillater seg å se litt på de andre resultatene.

FKF best..?

Bærum som slo Lyn 1-0 i semifinalen, slår Skeid med 2-1 i finalen. Dermed er Bærum NM-mestere i klassen J-13.

Skeid som slo FKF i semi`en – og var mer direkte i spillet og kyniske foran mål. 1-4 tap for FKF lyver litt dersom en ser på banespillet, men uansett tapte dessverre FKF-jentene 1-4 i semifinalen.

– Vi får gratulere dem og lære av dette, oppsummerer Audun Dalland etter to solrike dager i Gjøvik.

På J-13 laget spilte: Margrete Våge, Tomine Kolseth, Synne Hodnefjell, Ronja Arildsen, Ida Hjørnevik, Malin Tveiterås Nødtvedt, Synne Skarstein, Melany Palma Llodra, Elise Gjetø Kristoffersen, Malin Hellevik, Sunniva Eikeland, Aurora Kibsgaard.

Tekst: Audun Dalland/Haakon Eliassen
Foto: Audun Dalland