03. March 2018

Jeg skal bli verdens beste

Møt 8 år gamle Benjamin Kleppe Trovik. Den unge lysluggen spiller til vanlig på FKF Varden 2009, men vi møtte den glade unggutten når han spilte med et lag 2 år eldre enn seg selv.
– Jeg synes det er veldig gøy og artig. Jeg får mange utfordringer med å spille her. Det er litt tøffere kamper og tempoet er litt høyere, men det var veldig gøy.

Jeg må øve, øve og øve.

Både på og utenfor banen stråler Benjamin med sitt gode humør og sin gode ballbehandling. Tross sin unge alder er han tydelig på hva drømmen er. – Jeg skal bli verdens beste fotballspiller. For å klare det, så må jeg øve, øve og øve. Og så må jeg satse på skolen samtidig. En ung og reflektert gutt som er tydelig på at det ikke er lett å bli verdens beste fotballspiller, men han skal få det til.


“Til min venn Benjamin”
– Forbilde mitt er Chillieni. Sier den unge gutten fra Dalen og grunnen til at den høyreiste italieneren står høyt i kurs hos gutten med de lyse krøllene er godt begrunnet.

– Jeg har vært på kamp i Italia. Da så jeg Juventus spille, det var en utrolig gøy opplevelse. Etter at jeg hadde vært der, så fikk jeg drakten til favorittspilleren min. Da var det nettopp Chiellini som hadde sendt en hilsen til unge Benjamin med et lite budskap.
– Det var hans drakt og der stod det; til min venn Benjamin, fra Chillieni.

Kanskje det en gang er Chillieni som får en drakt fra Benjamin?

Fotografi: Marius E. Pedersen
Av: Marius E. Pedersen