08. May 2018

Huseklepp gir oppskriften på lilla suksess

Erik Huseklepp var med på å senke nettopp FKF i NM i 2014, mens han i 2010 var med på å ryke ut mot gamleklubben Fyllingen i det som ble en historisk aften på Varden.

Kan vi få en ønskereprise fra 2010?
– Følelsen i slike kamper er at Eliteserielaget i utgangspunktet bør vinne disse kampene greit, men hvis laget fra en lavere divisjon går ut i hundre og gir absolutt alt så kommer usikkerheten litt snikende. Da begynner det å stokke seg slik som i 2010, sier lysluggen om disse kampene der det er stor divisjonsforskjell på lagene.

Kampen i 2010 ble en historisk milepæl for Varden-publikummet siden storebror Brann ble beseiret. I 2014 kom Brann tilbake til Varden for å møte den nye klubben, FK Fyllingsdalen. Da åpnet kampen på best mulig måte når Eirik Kampenes scoret kampens første mål. Utover kampen ble divisjonsforskjellen for stor og Brann snudde til 1-3, med blant annet en straffescoring av Erik Huseklepp. Brann fikk revansje for 2010, mens FKF fikk historiens første møte med storebror.

Nå kommer endelig ønskereprisen, men hva skal til for at FKF kan slå Brann?
– Brann virker så solide nå at det skal nok mye til for at FKF skal vinne denne kampen her. Da må Brann ha en virkelig dårlig dag og FKF ha sin beste dag noensinne, sier Huseklepp om mulighetene til FKF.

En lilla fremtid for Huseklepp?
Etter mange år i klubber som Brann, Bari, Portsmouth, Birmingham, Haugesund og nå Åsane, hva er muligheten for et sensasjonelt comeback på Varden? – Jeg hadde en fantastisk fin tid på Varden da jeg var der med Fyllingen. Jeg trivdes kjempegodt da, så jeg utelukker ingenting.

Da er oppskriften klar, og vi så mot Sogndal at dette FKF mannskapet kan oppnå store ting og kanskje vi får se Huseklepp spille ball igjen på Varden?

Fotografi: Brann.no
Av: Marius E. Pedersen