10. December 2018

Hiep Tran valgte FKF – sa nei til godt tilbud fra Åsane

Hiep Tran har vært i flere samtaler med Åsane etter at klubben sparket Mons Ivar Mjelde. Klubben fra nordre bydel har hatt Tran på radaren en stund.

FKF-treneren har gjennom årets sesong styrket både eget og FKFs omdømme. Det har gjort ham interessant for flere klubber.

– Det handler om timing. Åsane er en utrolig attraktiv klubb og de tilbød meg en jobb som er spennende for en som er i min fase. Og de ville innfri mine økonomiske forventninger, røper Hiep Tran.

Han legger ikke skjul på at dersom dette hadde vært i fjor, eller kanskje neste år, ville muligens situasjonen vært en annen.

– Har tro på det vi har startet

– Men akkurat nå passer det ikke fordi jeg har tro på det arbeidet vi har startet. Om jeg har litt is i magen så kan gevinsten bli stor, mener Hiep.

Jakten på Mons Ivar Mjeldes erstatter i Åsane har pågått en stund, etter at den meritterte treneren fikk sparken etter nedrykket. Under ledelse av Hiep Tran har FK Fyllingsdalen derimot hatt en god sesong i  toppen av tabellen. Drømmen om opprykk til 2. divisjon levde helt til siste serierunde.

Setter pris på tilliten

-FKF ligger i en liten bølgedal, vi mangler daglig leder og sportslig leder og har noen utfordringer, men jeg mener at forutsetningen for å lykkes i FKF er stor fordi jeg føler vi har et styre og ledelse som har stor tillit til meg og vi drar alle nå i samme retning, på tross av alle utfordringen vi har hatt og har, sier Hiep.

Samtidig ser han at det pågår mye positivt, blant annet har klubben hentet flere positive forsterkninger på trenersiden. Og klubbens ungdomsavdeling blomstrer som aldri før.

Hiep erkjenner at han ville følt det feil å stikke av nå.

– I tillegg er vi kommet så sent på året at det ville vært et problem for klubben om jeg dro.

Lojal mot FKF

– Du er lojal…

– Jeg har et lojalitetsbånd til alle menneskene som viser livet sitt til klubben. Det blir feil å hoppe av nå, sier Hiep som innrømmer at Åsane ville strekke seg for å rappe FKFs trener.

– Ja, Åsane gikk langt i å erkjenne at de ville innfri mine økonomiske krav.

– Din lojalitet og tro på FKF kan vel ha en signaleffekt som er positiv  for klubben?

– Omdømme er viktigst

– Det er jeg klar over. Som jeg har sagt fra dag en, vi må jobbe knallhardt med omdømme vårt, det må gå settes foran sport og økonomi, Folk må snakke positivt om klubben internt og eksternt. Det har jeg merket veldig godt, mange ønsker å spille for A-laget fordi de har hørt mye fint om oss, sier Hiep.

– Det at jeg sier nei til Åsane vil kanskje forsterke den utviklingen, her er det faktisk noe spennende som vi kan få til, sier Hiep som mandag kveld kunne fortelle A-lagsspillerne om at han fortsetter inn i en ny sesong.

– Hvordan tok spillerne beskjeden?

– Det var ikke noe stormende jubel, men det så ut som om noen var fornøyde, ler Hiep.

Foto: BA
//Haakon