10. May 2018

Lilla folkefest på Varden

– Vi var nær, likevel langt ifra. Vi beholdt spenningen hele veien, så all honnør til guttene, sier Tran til BT etter den spennende cupkampen.

Det er slike opplevelser og øyeblikk som skaper en tilhørighet og en lilla sjel blant medlemmer, publikum, foreldre og spillere. Et fullsatt Varden Amfi viser hvilket nivå og potensial som bor i FK Fyllingsdalen.

– Så er det ekstra spesielt i år, for vi har gjort noen endringer. Halve troppen har spilt aldersbestemte kamper i klubben. Det er det ingen andre klubber som er i nærheten av på dette nivået i Bergen, sier daglig leder John Are Brue til BT.

Dette bekreftes av at seks spillere i startelleveren har aldersbestemte kamper for klubben. Dette poengterer også trener Hiep Tran til BT; – Det gjør at publikum får en tilhørighet til folk på banen. Ingenting er kjekkere enn at de blir gode nok til A-laget. Det skaper tilhørighet og klubbfølelse.

Déjà vu følelse
FKF sin største sjanse kom litt ut i andre omgang da Eirik Kampenes ladet sleggen like utenfor Branns 16-meter. Da fikk publikum en liten følelse av déjà vu siden de har sett Kampenes gjøre dette før mot nettopp Brann i 2014 og sist mot Sogndal i forrige runde; – Jeg tenkte idet jeg skjøt, «skal jeg klare det igjen», men dessverre traff jeg ikke rent, sier Kampenes til BT i intervjusonen etter kampen.

Et hederlig forsøk
I direktesendingen “Ballspark” var Kaspar Bergset en skuffet, men fornøyd mann;
– Det var hektisk på slutten og vi prøvde å vinne. Vi hadde ballen mye og når Brann fikk den prøvde de å drøye tid, men jeg syns vi gjør et hederlig forsøk.
Når han får spørsmål om de hadde troen er han klokkeklar; – Selvfølgelig. Vi har alltid troen, det var bare 0-1 og de var ikke så gode. Med fullsatte tribuner og så mye folk, så var det vanvittig gøy. Brann skaper ikke så mye sjanser, men de er farlige på noen lange innkast. Klart det er stor divisjonsforskjell på lagene, men jeg syns ikke det blir synlig i dag. Det er to jevne lag utpå der og vi gjør en god kamp, sier en selvsikker Bergset etter kampen.

– Guttene skal være stolte i dag. De gjør en fantastisk innsats og er ikke langt unna sier Hiep til Ballspark etter kampen. Publikum fikk spenningen og kampen var ikke avgjort etter 30 minutter. Vi prøvde å straffe dem når de satt inn høyt press mot oss og jeg syns vi er inne på noe, selvom tempoet er høyere, men guttene i garderoben kan være stolte, følger han opp med.

Bitter og skuffet
– Vi gjorde en god figur og jeg er litt bitter og skuffet over at vi ikke fikk med oss et bedre resultat. Jeg tror mange ble imponerte over det vi viste mot Norges beste lag, og det blir spennende å følge Fyllingsdalen videre, for vi er på vei til å bygge noe riktig, sier kaptein Andreas Eikum til BT etter kampen. Veien videre fortsetter allerede søndag (avspark 19:00) hjemme mot Varegg.

Fotografi: Marius E. Pedersen

Av: Marius E. Pedersen