18. September 2017

Full pott for G15-1

Etter en rotete vårsesong preget av mye skader og sykdom, fikk Fyllingsdalens G15-1 en skikkelig opptur med 4. Plass i Ove Helgesen Trophy mot topp motstand.

Dette tok guttene med seg inn mot seriespillet, og de står nå med 4 seire av 4 mulige i høstens 1 divisjon.

FKF – Frøya 5-2

Etter en svak start på kampen, og en veldig oppstykket 1. omgang, ble det mer sus over spillet i den andre. Her viser guttene at arbeidet med det offensive spillet begynner å gjenspeile seg i match-situasjon. Så med en ”godkjent pluss” andreomgang, og 3 klassemål, ender kampen 5-2 til de lilla.

Stord – FKF 0-5

Nok en kamp der man kan bruke klisjeen ”en kamp med to omganger”. Førsteomgang bærer preg av dårlig balltempo og pasninger som går bakover og på tvers. Tross dette, så går guttene til pause med 2-0. I andreomgang blir spillet mer rettet mot Stords mål, og det betaler seg med raskere og bedre kombinasjoner. Til slutt står det 5-0 på resultattavlen, og full pott etter to kamper.

FKF – Loddefjord 4-0

En kamp hvor de lilla dominerer totalt i flomlyset på Amfiet. Fra første spark på ballen var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren i denne kampen, og til slutt var det nok noe merkelig at det ”bare” stod 4-0 på dommerkortet.

Vi visste i inngangen til kampen at dette høyst sannsynlig ville være en kamp der vi ville dominere, og ha mye ballbesittelse. Så læringen i denne kampen ble i stor grad å holde konsentrasjonen og motivasjonen oppe i kamper der vi får mer rom og bedre tid enn vi ellers ville fått. Naturlig nok faller konsentrasjonen utover i kampen, og dette er med på å begrense seieren. Godkjent gjennomfør, selv om seieren burde vært langt større.

Nymark – FKF 1-5

Høstsesongens første skikkelige test var Nymark, som endte på 2. Plass og poenget foran oss på vårtabellen.

Dette viste seg å være kampen da vi virkelig fikk se det offensive spillet i fri flyt mot en god motstander. Guttene holder ballen i laget, lar Nymark løpe mellom, og tar sjansene fremover når de byr seg. Dette var kanskje det første kampen mot god motstand, hvor de lilla virkelig får frem deler av det som bor i dette laget. Høyt balltempo, gode valg og gode enkeltmannsprestasjon kom med jevne mellomrom. Her var det veldig mye bra å ta med seg videre inn i de neste treningsukene!

Hva nå?

Så etter halvspilt serie, står FKF G15-1 med full pott og 12 poeng. Nå blir det en liten pause i seriespillet frem til oktober. Mot slutten av september reiser gjengen til Haugesund for å delta i Bauge Auto eliteturnering, hvor de får matchet seg mot god motstand! Under fjorårets turnering endte det med finaletap mot arrangørklubben Vard-Haugesund, og det er da naturlig at guttene har satt seg et mål om å gå helt til topps!