03. February 2019

FKF styrker A-stallen med “hjemvendt” Brann 2-spiller

– Laget spiller en offensiv fotball som jeg tror vil passe meg veldig bra. Og jeg føler meg virkelig ønsket i klubben, sier ny-signeringen Håvard Foldnes.

19-åringen har en fortid i FK Fyllingsdalen og kommer nå tilbake fra SK Brann, hvor han i fjor var i Brann 2-troppen.

– FKF er flink til å utvikle spillere

– FKF er en klubb som er flink til å utvikle spillere, og jeg synes at de har en god plan på hvordan jeg skal utvikle meg best mulig, forteller Håvard.

Han forteller at han begynte å spille fotball 6 år gammel. Så ble det mange gode år i klubben på Varden. Og i sin karriere har han vært innom SK Brann.

– Hva lærte du i Brann?

– Jeg har hatt mange dyktige trenere og spilt med mange spillere som jeg har lært av hver eneste dag. Det å se at enkelte du trener med hver dag tar steget videre er motiverende, og jeg har lært at alt er mulig hvis man er tålmodig og trener godt nok, forklarer Håvard.

Har proffdrøm

– Hvilke ambisjoner har du som fotballspiller, denne sesongen og på litt lengre sikt?

– Jeg vil utvikle meg til å bli en bedre fotballspiller og hjelpe FKF til å være helt i toppen av 3. divisjon denne sesongen. Jeg har ambisjoner om å kunne leve av fotballen på lengre sikt.

– Hva er dine sterke og mindre sterke sider på fotballbanen?Og hva kan du tilføre laget?

God pasningsfot

– Sterke sider: god pasningsfot og fin ro i spillet. Må utvikle meg til å bli sterkere fysisk. Jeg håper å tilføre laget en offensiv kraft med kombinasjonsspill og gode innlegg, svarer han.

Venstre back er hans plass vanligvis, og har forteller videre at han ikke har noen spesielle favorittspillere.

– Hva tenker du om A-lagets sjanser denne sesongen?

– Jeg tror at vi vil kjempe i toppen hele veien og forhåpentligvis rykke opp.

– Hva har vært det beste fotballåret i din karriere så langt? Og hvorfor det?

Var med å herje med FKFs 98-årgang

– Jeg har hatt mange fine fotballår, men hvis jeg skal trekke fram ett må det bli 2013. Det var ett år hvor vi reiste på mange turneringer i inn- og utland med 98-årgangen til Fyllingsdalen. Vi hevdet oss godt i alle turneringer og jeg følte at jeg fikk veldig god matching og lærte mye dette året, minnes Håvard.

– Hva mener du om årets A-stall og hva tenker du om Hiep?

– Det virker å være en fin spillergruppe med et godt samhold. Det er mange gode fotballspiller og jeg er sikker på at vi vil kjempe i toppen av 3. divisjon i år, sier Håvard som har et veldig godt inntrykk av Hiep.

– Han er faglig dyktig og jeg liker fotballen han står for. Jeg tror vi kommer til å samarbeide godt i år, avslutter Håvard.