04. December 2017

En utrolig god sesong

Stolt over å få muligheten.

Etter en innholdsrik 2016 sesong så startet 2017 sesongen med ny hovedtrener for damelaget. Thomas Lyngbø var hentet fra Sotra SK for å lede FKF videre etter flere gode år under Torstein Pedersen sin ledelse. Thomas tok over et lag bestående av høy kvalitet, rutine og ungdommelighet. ”Jeg var stolt over å få muligheten til å ta over dette laget. Det er et lag jeg har fulgt godt med på og måten de spiller på. Så jeg visste hva jeg kom til og hvilke kvaliteter spillergruppen hadde. Samtidig som det var elementer av spillet som jeg ønsket å videreføre så var det også noen ting hvor jeg så muligheter til utvikling. Grunnlaget i laget var godt, spesielt den defensive delen, mens elementer av det offensive spillet og kunne være mer direkte i spillet når det kreves så jeg utviklingspotensialet i. Det er et stort steg for meg som trener og et riktig steg i karrieren min. Jeg har store ambisjoner som trener og ønsker å leve av dette, det er jeg helt klar på. For Fyllingsdalen så ønsker jeg å ta dem til toppen og nå så langt som mulig», sier en ambisiøs Lyngbø. Etter at laget startet i bunnen av divisjonssystemet med gamle Fyllingen Fotball, så har de tatt reisen opp gjennom divisjonene. Deler av troppen som Thomas nå har tatt over har vært med på oppturen, noen har vært med på deler av reisen mens noen kom inn som nye fjes før sesongen. ”Etter 27 år i Bergen Nord, så var dette et steg som var litt nå eller aldri for meg”, sier nykommer Jeanette Brurås som har masse erfaringer fra dette nivået tidligere i sin gamle klubb, men var klar på at hun ville ta et steg videre og satse mens hun enda hadde muligheten.

Sesongen åpnet med en sterk 1-2 seier borte mot Bryne. I de to påfølgende kampene ventet to lokal oppgjør hjemme på Varden Amfi mot Fana og Vestsiden-Askøy. Med 3-0 og 3-1 så var det 9 viktige poeng i banken etter to gode kamper mot de lokale rivalene. Etter de overbevisende seirende så ventet det to kamper mot Sandviken 2 og Avaldsnes 2, begge disse resulterte i 0-0.

Ubeseiret etter vårsesongen som eneste lag

”Vi startet sesongen bra og hadde gode prestasjoner og var i flyten. I avdelingen så var vi det eneste laget som var ubeseiret», konstaterte en fornøyd trener etter halvspilt sesong. Etter sommerpausen åpnet FKF med et uheldig 0-1 tap hjemme mot Kaupanger. ”Alle lag sitter selvfølgelig og ser etter sesongen at den og den kampen kunne snudd den, men vi har slitt å spille mot etablert forsvar i år. Dette blir tydelig i 0-0 kampene mot lavtliggende Avaldsnes 2 og Sandviken 2. Forskjellen på å vinne 1-0, kontra 0-0 er enorm, både mot topplagene, men helst mot de lagene som vi skal vinne mot. Det handler om å være tøff nok og vippe disse kampene. Samtidig så har vi vært så solid defensivt og det går på bekostning av det offensive, så vi må finne den rette balansen mellom dette», vurderer treneren med fasit i hånden etter mange jevne toppkamper. Høstsesongen ble videre preget mye av opp og nedturer, sterke seire ble fulgt av uheldige tap.

Det var utrolig gøy å kunne kjempe helt til siste slutt

”Vi oppnådde 2 av 3 mål som vi satt oss før sesongen, vi slapp inn kun 15 mål på 24 kamper og fikk 6 poeng mer enn fjoråret. Vi skorte riktig nok for lite mål i forhold til det vi hadde satt oss som målsetting, men det har vært en godkjent sesong og jeg er veldig fornøyd. Det er ikke tilfeldig at Kaupanger vinner, men det at vi gir de en kamp helt inn og leverer så godt, spesielt vårsesongen så viser det nivået vi har. Hadde vi hatt den stabiliteten fra våren gjennom høsten, så hadde vi kunnet utnyttet at de andre lagene også ga fra seg poeng. At vi klarer å reise til Kaupanger i siste serie kamp og leverer kanskje årsbeste spillemessig, så viser det hvilken kultur det bor i gruppen. Dette lover godt for neste år og den videre utviklingen», konkluderer en veldig fornøyd trener og debutant etter første sesong på Varden. Sesongen skulle avsluttes med en thriller borte mot Kaupanger. Før siste serierunde så var det 3 lag som kunne kapre gullet og muligheten for kvalifisering til 1.divisjon. Etter en jevn kamp og årsbeste fra Fyllingsdalen, så klarte Kaupanger å kjempe til seg en 1-0 seier mot slutten og ta gullet. ”Det var utrolig gøy å få være med helt inn å kjempe til siste kamp. Vi skulle reise til Kaupanger og gi dem kamp. Dette syns jeg vi gjør og det er veldig betryggende at vi kan dra dit og prestere så bra. Det var en blandet stemning etterpå, det var selvfølgelig veldig skuffende å tape. På tross av det så merket jeg at gruppen er veldig fornøyd med prestasjonene og at vi er der oppe i toppen. Så blir det mer naturlig å ta et steg til neste år», sier kaptein Tonje Christiansen om den dramatiske avslutningen og om sesongen. Toppskårer Jeanette støtter sin kaptein i dette. ”Det er selvfølgelig alltid et mål å nå toppen, men man skal være forsiktig også. At vi leverer denne sesongen og får de resultatene vi får er veldig bra, så får vi ta et steg til neste år. Personlig så er jeg fornøyd med 12 mål og å bli toppskårer, men det er naturlig at jeg ønsker å skåre enda flere mål til neste år», avslutter en målrettet og sulten Jeanette Brurås.

Fotografi: Odd Løvset (@Hordalandsfotballen).
Av: Marius E. Pedersen