07. February 2018

En ambisiøs mann med en plan

Vi møtte A-lagstrener for damelaget, Thomas Lyngbø, etter sin første sesong ved roret på Varden og fikk et innsyn i hans ambisjoner som trener.

Om å ta over FKF
– Det har vært et stort steg i trenerkarrieren min. Jeg er stolt over å få muligheten til å ta over et lag som jeg har sett opp til, og nå var det en god mulighet for å tenke litt nytt og ta nye steg.

Jeg ønsker at vi skal holde ballen sentralt i banen lengst mulig, spesielt når vi er på motstanders halvdel. Det er gode muligheter for skåringer og det vil være mer effektivt om man er gode på det. Tydelighet i forhold til roller og hvordan vi skal opptre defensivt og offensivt er også viktig for meg.

Thomas er reflektert og tydelig når vi snakker om hvordan han ønsker at sitt lag skal opptre. Ved å spille seg ut bakfra skal FKF være et spillende lag som dominerer banespillet med ball.

Turen over broen til Varden
– 2 divisjon er et mye høyere nivå enn jeg har vært på før, og jeg har merket at dette er et steg opp. Både på det tekniske og kvaliteten i spillet, men også på det taktiske. Her må man i større grad gjøre grep underveis i kamper. I forkant av kamper så har man jo en tanke og en plan som ofte stemmer, men man må være tilpasningsdyktig underveis og gjøre grep i større grad for å lykkes. Jeg hadde en god tid i Sotra, men dette var et stort og riktig steg videre for meg.

Tilbake til toppfotballen
Lyngbø er tydelig og klar på hvilke ambisjoner han har

– Jeg skal til topps. Dette er noe jeg ønsker å leve av og det er jeg tydelig på. Planen for meg som trener er at jeg skal ta UEFA A-lisens, mens for FKF sin del så ønsker jeg å ta dem helt til toppfotballen.
Vi gleder oss til fortsettelsen og til å følge utviklingen til Thomas videre.

Fotografi: Njål Arnar Johansen (@Hordalandsfotballen).
Av: Marius E. Pedersen