13. January 2019

Radarparet skal forberede én del av FKF-spillet. Det blir selve nøkkelen til opprykk

– Laget er ekstremt god til å spille ut motstanderne. I mitt hode er det den siste tredelen av spillet som kan bli bedre, sier Erik Huseklepp. Og det er her han kommer inn i bildet.

Erik Huseklepp gir A-laget som i fjorårssesongen spilte en type ballbesittende fotball, svært godt skussmål. Han mener A-laget er klar for opprykk i kommende sesong.

– Hvordan er det å komme tilbake til klubben du en gang forlot, selv om det formelt sett er to ulike klubber…?

– Jeg har gledet meg til å komme i gang, og jeg gleder meg å først og fremst til å hjelpe klubben opp igjen der jeg forlot den, i 2 divisjon. Det er også kjekt at det blir Fyllingsdalen, selv om det ikke er samme klubb eller samme underlag som jeg spilte på, men banen ligger på samme sted. Så er det ekstra bra og spesielt å komme tilbake, innrømmer den tidligere utenlandsproffen.

Nylig startet oppkjøring foran en ny sesong her hjemme. Og FKF-gutta er nå i full sving på treningsfeltet.

– Gode med ballen

– Du har nå deltatt på trening og sett laget i aksjon i fjorårssesongen, hva sier du?

– Det er bra spillere på det nivået de opererer. De fleste veldig gode med ballen, som er et godt utgangspunkt. Og de var kun et eneste mål unna siste kamp i fjor. Derfor tenker jeg det bør være gode muligheter for opprykk i år.

Huseklepp har undertegnet en to års avtale med FKF. Han skal både spille og fungerer som assistenttrener sammen med Hiep. Erik Huseklepp legger ikke skjul på at han ønsker en fremtid innen fotball.

– Som spiller håper jeg nå å nå ambisjonene om å klatre i divisjonssystemet sammen med FKF. Jeg kan også nå begynne på det livet som jeg ser for meg, å ha en jobb innenfor fotballen utenom det å være spiller, forklarer Erik.

På denne hjemmesiden – neste uke:
Hva mener Erik Huseklepp er viktig for å utvikle seg som spiller og hvilke mål skal man sette når man er i 12-15 års alderen. Og han har blant annet én klar mening som hva spillere må bli flinkere til…
Og hva er egentlig Huseklepp sitt aller største øyeblikk på fotballbanen…. det avslører han her.

– Erik skaper entusiasme og optimisme

– Hiep, hva betyr det å få Erik “tilbake” i klubben?

– Det betyr veldig mye for oss, for A-laget, for hele klubben og også for bydelen. Jeg forventer og tror at dette gir positive ringvirkninger i form av større optimisme og entusiasme. Erik er en inspirasjon for unge spillere i klubben, men også for A-lagsspillerne, tilføyer Hiep.

Hovedtreneren mener Erik Huseklepp har mye å bidra med i 3. divisjon.

– Jeg har store forventninger til at han kan hjelpe oss til å rykke opp, sier Hiep.

– Med den karrieren har han, og den profesjonaliteten og seriøsiteten har står for, så håper jeg at det skal smitte over på våre spillere, tenker Hiep.

Han mener likevel at hver enkel spillere må gjøre det de skal for å lykkes dette året, men det vil fungerer bra å ha Erik på plass som både referanse-spiller i garderoben og på feltet sier Hiep.

– Erik Huseklepp er assistenttrener, hva blir hans oppgaver?

– Når vi skal trene så er han spiller og skal ikke ha ansvar på feltet. Men så skal ha være med i evaluerings- og analysefasen etter kamp. Og han skal også bidra i planleggingsfasen inn mot nye kamper, avslører Hiep.

– Hvordan vil han bidra på laget som spiller?

– Jeg forventer at han bidrar til at vi sikrer mange poeng, ikke nødvendigvis at han blir toppscorer, men at han bidrar med en del mål og målgivende. Og at vi kan dra nytte av ham på den siste tredjedelen av spillefeltet, hvor han har sin spisskompetansen, sier Hiep.

– Opprykk et klart mål

Hiep tror det er to andre lag som vil hevde seg kommende sesong: Lysekloster og Vard Haugesund. Og han mener også Brann2 kan bli en farlig outsider som er i stand til å gjøre livet surt for alle på en god dag. Og i toppen er Hiep klar på at FKF skal ligge.

– Hvilke ambisjoner har du foran årets sesong?

– Opprykk er målet, det sier seg selv. Vi kom på andre plass i fjor, svarer en trener med stor selvtillit. Og det har Hiep grunn til. Han har blitt lagt merke til, han har opparbeidet seg en god standing i fotball-Bergen – og sa som kjent nei til å overta Åsane.

På denne hjemmesiden – neste uke:
Hvordan tenker Hiep at ungdomsavdelingen til FKF skal utvikle seg – og hvordan lar han seg inspirere av blant annet FC Barcelona. Hiep har i januar vært på besøk ved det spanske storlaget for å lære av dem.

Hiep snakker om at både kosthold, hvile og vilje betyr mye. Og om hvordan han jobber med å terpe på fotballfilosofien han tror på. Den ballbesittende fotballstilen, inspirert av spansk og nederlandsk fotball.

– Rosenborg sin nye trener, Eirik Horneland, har gått ut og sagt klart at han forventer mer av laget neste denne sesongen. Han krever at spillerne skal være best trent i eliteserien. Er det samme mål du setter for FKF i 3. divisjon?

– De skal ikke nødvendigvis trene mer. Og det er ikke nødvendigvis viktigst å rykke opp. Det som betyr mest er hva vi gjør for å nå målet vårt – og hvordan vi presterer – og om vi klarer å realisere det jeg ønsker å få til på banen. Og så ønsker jeg at vi blir litt bedre uke for uke, sier Hiep.

– Bør å klare  løfte kvaliteten

– Krever du mer fra spillerne? 

– Vi bør løfte kvaliteten og jeg forventer at vi skal konsentrere oss om å trene enda bedre med enda høyere kvalitet. Det viktigste på feltet er at vi tenker likt. Det å ha gode relasjoner til hver andre, ikke nødvendigvis verbalt, men non-verbalt, er viktig mener Hiep.

Hiep er fornøyd med spillergruppen og han mener det er en stor fordel at FKF har kontinuitet i spillergruppen.

– Tre nye fjes per i dag er ikke en stor utskiftning. Dermed kan vi jobbe videre med det vi bygde på i fjor, sier Hiep som ønsker stabilitet og ikke for mange utskiftninger. På den måten sirer man at spillesystemet forblir godt kjent blant spillerne og at relasjonene er sterke.

FKF har per dags dato kun mistet en spiller, Kjetil Kalve. Og tre mann er i “tenkeboksen”, i følge Hiep.

Tekst: Haakon Eliassen
Foto: Trond Gausemel / Hordalandsfotball